Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Jeśli ktoś jej jeszcze nie pił, czas nadrobić zaległości. Jest pyszna i superzdrowa, nie zawiera kofeiny, a dodaje energii. »
Produkty mleczne, a zwłaszcza sery, są o wiele zdrowsze, niż dotychczas sądzono! »
Jedni hartują się lodowatą wodą, inni łykają witaminy. A może tej zimy spróbować czegoś innego? Na przykład, zgodnie ze starą tradycją, gotować rosół? »
Warto dołożyć do posiłku chociaż kilka gramów zielonych warzyw. Będzie nie tylko zdrowszy, ale i smaczniejszy! »
W waszej sypialni wieje chłodem? To wybierzcie jedzenie, które rozgrzeje atmosferę i pobudzi seksualną energię. »
Mają w sobie nie tylko wodę, lecz także niemal cały alfabet witamin i minerałów. Inne grzyby mogą im pozazdrościć składu! »
Warto zwracać uwagę na to, co łączymy w potrawach. Czy w którymś ze składników nie znajduje się coś, co hamuje działanie witamin i minerałów w innym? I które produkty w duecie zdziałają o wiele więcej, niż solo? »
Byki to prawdziwi smakosze. Doskonale znają się na kuchni. Uwielbiają jedzenie i... czekoladę! »
Barany kochają prędkość. Zarówno w życiu, jak i na talerzu. Dlatego ekspresowe w przygotowaniu, aromatyczne i pikantne danie je usatysfakcjonuje. »
A gdyby tak jeść, ile się chce i kiedy się chce, i nie tyć? A gdyby do tego jeszcze... zeszczupleć? To jest możliwe!! »
W swoich badaniach staram się dokumentować wiedzę o miejscach, gdzie ludzie wciąż gotują potrawy z dzikich roślin. »
Ważne, aby krótki sezon na owoce wykorzystać w pełni. I każdego dnia zjadać owocową przekąskę lub deser zamiast batonika. »
Co jest teraz najmodniejsze w kuchni? Mąka z zielonych bananów, jagody acai, wodorosty, kombucza, kawa z masłem, a do tego swojski bulion i... stara dobra kiszona kapusta! »
Podziemne warzywa były znane i używane, zanim rodzimą kuchnią zawładnęła włoszczyzna królowej Bony i upowszechniły się ziemniaki. »
Jak pozbyć się tego, co szkodliwe i wzmocnić ciało tym, co dobre? Pij wiosenne koktajle z trawy zbożowej, liści i zielonych warzyw! »
Do barszczu z kością, bigosu i pierogów wzdychał tak samo jak do kobiet. I poświęcał im swoje najpiękniejsze rymy. »