Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowaZupa-krem z marchwi z dodatkiem świeżego imbiru oraz odrobiny skórki pomarańczowej ugotowana na bulionie warzywnym jest jednocześnie wiosenna i rozgrzewająca!

W niewielkim rondlu rozpuść trochę masła. Dodaj łyżkę posiekanej cebuli i lekko podduś. Wrzuć pokrojoną w grubsze plasterki marchewkę i duś chwilę pod przykryciem. Zalej bulionem warzywnym (może być z kostki), dodaj posiekany imbir i troszkę drobno pokrojonej skórki pomarańczowej. Gotuj do miękkości, następnie dobrze zmiksuj, dodaj śmietankę i dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj gorącą. Świetnie smakuje posypana uprażonymi na patelni ziarnami słonecznika.

reklama
404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Źródło: Wróżka nr 3/2010
Tagi:
Już w kioskach: 10/2025

Pozostań z nami w kontakcie

mail fb pic YouTube

Promocja wróżka