Polityka prywatności

1.  O firmie

Wydawnictwo Te-Jot spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Malczewskiego 19, 02-612 Warszawa, jest spółką zarejestrowaną przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego w Rejestrze Przedsiębiorców pod numerem KRS 0000384459 (zwaną dalej „Wydawnictwo Te-Jot” lub “my”). Wydawnictwo Te-Jot jest właścicielem i obsługuje stronę internetową www.wrozka.com.pl (zwaną dalej “Stroną”).

W niniejszej Polityce Prywatności wszelkie odniesienia do “Ciebie” oznaczają dowolną osobę udostępniającą nam, pracownikom lub współpracownikom Wydawnictwa Te-Jot, bądź naszej Stronie dowolne dane.

W przypadku sugestii lub uwag, będziemy wdzięczni, jeśli wyślesz je na nasz adres e-mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .

Ochrona danych jest kwestią partnerstwa i zaufania, a Twoja prywatność jest dla nas bardzo istotna. Będziemy używać Twojego imienia i nazwiska oraz innych danych, odnoszących się do Twojej osoby tylko w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności. Będziemy gromadzić powyższe informacje tylko wówczas, gdy będzie to dla nas niezbędne lub istotne dla prawidłowych relacji z Tobą. Zebrane dane dotyczące Twojej osoby będziemy przechowywać jedyniew takim przez taki okres czasu, jak wymaga tego prawo lub jak jest to istotne dla celów, dla których zostały one zgromadzone.

Możesz odwiedzić Stronę i zapoznawać się z jej treścią bez konieczności podawania danych osobowych. Podczas przeglądania Strony pozostajesz anonimowy, aż do momentu rejestracji i logowania za pomocą nazwy użytkownika i hasła.

 

2.  O danych

Gromadzimy, przechowujemy i przetwarzamy Twoje dane, które udostępniasz nam je dobrowolnie w ramach rejestracji na Stronie, kontaktu z nami, zapisaniu się na Newsletter, korzystając z naszych usług na naszej Stronie

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o login, Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, numer telefonu itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Za wyjątkiem przypadków określonych w niniejszej Polityce Prywatności, nie będziemy sprzedawać ani ujawniać Twoich danych osobowych osobom trzecim bez uzyskania uprzedniej zgody.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz korzystać w pełni z naszych usług na Stronie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu usług na Stronie będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz aktywowania Tobie zakupionych usług. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Z zastrzeżeniem uzyskania Twojej zgody możemy także zapoznać Cię w e-mailu ze szczegółami innych produktów i usług świadczonych przez naszych partnerów. Jeśli nie chcesz od nas otrzymywać żadnych informacji handlowych, możesz z nich zrezygnować w dowolnym momencie.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na Stronie, do zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszej Strony.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a nami będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Nie będziemy udostępniać żadnych danych osobowych osobom trzecim spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Konkursy

W każdym konkursie realizowanym na Stronie wykorzystujemy dane do powiadomienia zwycięzców oraz reklamowania naszej oferty. Więcej informacji znajdziesz w warunkach uczestnictwa dla danego konkursu.

Podmioty trzecie oraz linki

Jesteśmy uprawnieni do przekazywania Twoich danych naszym partnerom, agentom i podwykonawcom, aby pomogli nam w celu wykorzystania Twoich danych, określonym w niniejszej Polityce Prywatności. Na przykład możemy skorzystać z pomocy osób trzecich w celu dostarczenia do Ciebie produktu/ usługi, pobrania od Ciebie opłaty, analizy danych oraz obsługi marketingowej lub obsługi klienta. Możemy także wymieniać się informacjami z osobami trzecimi w celu zapobiegania oszustwom i zmniejszeniu ryzyka kredytowego.

Nasza Strona może zawierać reklamy stron trzecich oraz linki do innych witryn lub ramki z innych witryn. Musisz pamiętać, że nie ponosimy odpowiedzialności za działania osób trzecich odnoszące się do prywatności lub innych witryn, za treść przez nie publikowaną, ani za żadną osobę trzecią, której przekazujemy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Edycja danych, możesz wprowadzić zmiany w swoich danych lub pisząc bezpośrednio do nas na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

3.  O Ciasteczkach ("cookies")

Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi, które identyfikują Twój komputer na naszym serwerze jako unikalnego użytkownika podczas odwiedzania niektórych podstron. Są one przechowywane przez przeglądarkę internetową na dysku twardym Twojego komputera. Ciasteczka mogą być używane do rozpoznania Twojego adresu protokołu internetowego (adres IP) i oszczędzają Twój czas, kiedy chcesz wejść lub jesteś na Stronie. Używamy ciasteczek tylko dla Twojej wygody w korzystaniu ze Strony, a nie w gromadzenia danych osobowych. Możesz wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej obsługę ciasteczek, lecz to ograniczy Twoje korzystanie ze Strony. Zapewniamy Cię, że korzystanie z ciasteczek nie jest związane z gromadzeniem osobistych lub prywatnych danych i jest wolne od wirusów. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o ciasteczkach, wejdź na https://www.allaboutcookies.org lub jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat usuwania ich z Twojej przeglądarki internetowej, wejdź na https://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html.

Jeśli jesteś zainteresowany szerszą informacją na temat naszej Polityki Cookies zajrzyj tu: https://www.wrozka.com.pl/polityka-cookies

 

4. Inne

Bezpieczeństwo

W celu zapobiegania nieupoważnionemu lub bezprawnemu dostępowi do informacji, przypadkowej utracie, zniszczeniu lub uszkodzeniu Twoich danych, dysponujemy odpowiednimi rozwiązaniami technologicznymi oraz środkami bezpieczeństwa. Gromadząc dane za pośrednictwem Strony, przechowujemy Twoje dane osobowe na bezpiecznym serwerze. Na naszych serwerach używamy zapór sieciowych (firewall). Zdecydowanie odradzamy Ci wysyłanie pełnych danych karty kredytowej lub debetowej w niezaszyfrowanej komunikacji elektronicznej. Posiadamy fizyczne, elektroniczne i proceduralne zabezpieczenia związane z gromadzeniem, przechowywaniem i ujawnianiem Twoich informacji. Jesteś odpowiedzialny za ochronę Twojego hasła i do Twojego komputera przed nieupoważnionym dostępem.

Twoje prawa

Masz prawo zażądać dostępu do Twoich danych osobowych, które posiadamy lub przetwarzamy. Masz prawo zażądać od nas bezpłatnego poprawienia wszelkich błędów, nieścisłości lub zmian dotyczących Twoich danych. Masz również prawo poprosić nas o zaprzestanie wykorzystywania Twoich danych osobowych bezpośrednio do celów marketingowych. W tym calu skontaktuj się z nami przez e-mail na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres: Wydawnictwo Te-Jot spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. ul. Malczewskiego 19, 02-612 Warszawa.

Wydawnictwo Te-Jot bierze udział w badaniu konsumpcji Internetu w Polsce („Badanie PLaNET PBI GfK”) realizowanym przez GfK Polonia sp. z o.o. z siedzibą w Polsce oraz GfK SE z siedzibą w Niemczech (razem zwanymi GfK), w którym stosowana jest technologia pomiarowa z wykorzystaniem domeny SENSIC.net służąca pomiarowi korzystania przez internautów z treści internetowych (m.in. serwisów, aplikacji, playerów) udostępnianych przez Wydawnictwo Te-Jot. W ramach Badania PLaNET PBI GfK rejestrowana jest między innymi liczba odsłon oraz liczba użytkowników, w tym użytkowników kilkukrotnie korzystających z treści internetowych. W celu zbierania informacji GfK tworzy losowy identyfikator w przeglądarce użytkownika w Local Storage. W przypadku pomiaru korzystania z aplikacji mobilnych pomiar obejmuje ID for Adevertiser (dla urządzeń iOS) oraz Android Advertising ID. GfK wykorzystuje informację o adresie IP w celu geolokalizacji. Wszystkie zbierane dane są w pełni anonimowe i nie służą identyfikacji danych osobowych użytkowników internetu.

Zmiany naszej Polityki Prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany niniejszej Polityki Prywatności poprzez opublikowanie nowej Polityki Prywatności na tej stronie.

 

Już w kioskach: Grudzień 2017


Pozostań z nami w kontakcie

mail fb pic YouTube

Wydanie specjalne 1/2018