Barany kochają prędkość. Zarówno w życiu, jak i na talerzu. Wszystko robią w biegu. Kochają jeść, ale szkoda im czasu na wielogodzinne przesiadywanie w kuchni...
Dlatego ekspresowe w przygotowaniu, aromatyczne danie zaspokoi ich potrzebę eksperymentowania w kuchni.
Zaspokoją swój głód, a w razie potrzeby poczęstuja gości efektownym daniem podanym w kwadransik ;)
Pikantne krewetki w piwie
Weź:
*1/2 kilograma dużych krewetek
*łyżkę oliwy
*2 łyżki masła
*małą cebulę
*2/3 szklanki piwa
*2 łyżki przecieru pomidorowego
*1/4 szklanki słodkiego sosu chili
*garść natki kolendry
*1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne
Cebulę i kolendrę posiekaj drobno. Na dużej patelni rozgrzej olej i masło, dodaj cebulę i zeszklij krótko. Dodaj sos chili, przecier i piwo. Wrzuć obrane krewetki i gotuj 3 minuty z każdej strony. Dopraw pieprzem Cayenne do smaku. Podawaj z ryżem.
MR
fot. shutterstock
dla zalogowanych użytkowników serwisu.