Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Rdest to kilkanaście gatunków roślin. Są jadalne, trochę podobne do szczawiu, ale niekwaśne. »
Podawaj jako dodatek do dań, lub jeśli ktoś lubi, jako danie główne sałatkowe. »
Polska zima nie rozpieszcza miłośników dzikiej kuchni. Bardzo trudno wtedy o zielone sałatki... »
Soczewica z kiełbaską, smaczne i zdrowe danie! Jeśli lubisz zdrowe zupy, koniecznie spróbuj! »
Afrodyzjaki wyostrzają apetyt na miłość. Ale czy to samo danie zadziała identycznie na każdego? Nie. Wszystko zależy od naszego temperamentu, a ten od żywiołu, w którym się urodziliśmy. »
Niech tylko mocniej przygrzeje słońce, noce przestaną być chłodne, ogrody, działki, parki... »
W maju na grzyby? To jak lepić bałwana we wrześniu, ktoś powie! Jednak prawdą jest, że grzyby można znaleźć i wiosną. »
Lipcowy poranek. Stragany kolorowe, aż rwą oczy. Owoce pełni lata. »
Wielkanoc to taki czas, kiedy zapominamy o dietach, cholesterolu, przesądach i mitach kulinarnych. Gotujemy i jemy! »
Śliwki, winogrona, bez, bakłażany... fiolety!! »
Śledź, ta najsmaczniejsza z zakąsek, to jednocześnie symbol postu i umartwienia. »
Wiosenna i rozgrzewająca zupa-krem z marchwi, dobrze zmiksowana! »
Kolorowe, orzeźwiające, zdrowe. Chłodna chwila relaksu w upalny dzień. »