Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Ważne, aby krótki sezon na owoce wykorzystać w pełni. I każdego dnia zjadać owocową przekąskę lub deser zamiast batonika. »
Trudno wyobrazić sobie święta bez jego woni. Piernik musi być na stole! »
Pieprz syczuański ma właściwości zdrowotne i znieczulające, powstrzymuje rozmnażanie się bakterii. »
Wiosna to wspaniały okres na robienie fermentowanych napojów. Szczególnie z ziół!! »
Gruszka to owoc magiczny, leczniczy, pasujący i do słodyczy, i do dań wytrawnych. Mniam! »
Śniadanie to nie tylko poranna dawka kalorii. To chwila rozmowy, czas na lekturę gazety... »
Postanowiliśmy w każdym z miejsc postoju próbować lokalnych specjałów i, oczywiście, testować wina. »
Jednym z symboli zbliżającej się wielkimi krokami wiosny są wierzbowe bazie. Mało kto jednak wie... »
Z serialu do książki. Przez żołądek do serca. O strasznym końcu, pięknym początku i miłości… »
Są diety na zdrowe serce, na wątrobę, na nerki, są i na… dobry humor :)) »
Rdest to kilkanaście gatunków roślin. Są jadalne, trochę podobne do szczawiu, ale niekwaśne. »
Risotto na frustracje i na szybko... »
Podawaj jako dodatek do dań, lub jeśli ktoś lubi, jako danie główne sałatkowe. »
Polska zima nie rozpieszcza miłośników dzikiej kuchni. Bardzo trudno wtedy o zielone sałatki... »
Soczewica z kiełbaską, smaczne i zdrowe danie! Jeśli lubisz zdrowe zupy, koniecznie spróbuj! »
To dzikie warzywo, znane jako amarantus. »