Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Dodadzą nam zdrowia, urody i odpędzą smutki. Prawdziwe, gruntowe pomidory, a nie szklarniowe podróbki! »
Pieprz syczuański ma właściwości zdrowotne i znieczulające, powstrzymuje rozmnażanie się bakterii. »
Nie wierzcie, że czekolada jest substytutem miłości. Miłość to substytut czekolady... »
Śliwki, winogrona, bez, bakłażany... fiolety!! »
To dzikie warzywo, znane jako amarantus. »
Kuchnia hiszpańska jest fascynująca. Kształtowała się przez tysiąclecia. »
Wielka jest moja miłość do fasolek. Gdy zbliża się lipiec, nie mogę myśleć o niczym innym! »
Afrodyzjaki lata to wspaniałe owoce i warzywa. Niech działają wszystkie zmysły, smakujcie! »
Rdest to kilkanaście gatunków roślin. Są jadalne, trochę podobne do szczawiu, ale niekwaśne. »
Był w Polsce do XVIII wieku cenionym warzywem, z którego robiono zupę. Bez buraków!! »
Wiosna to wspaniały okres na robienie fermentowanych napojów. Szczególnie z ziół!! »
Jestem za gruba! W nic się nie mieszczę po zimie, idę na dietę! - powtarzamy co roku na wiosnę... »
Jednym z symboli zbliżającej się wielkimi krokami wiosny są wierzbowe bazie. Mało kto jednak wie... »
Polska zima nie rozpieszcza miłośników dzikiej kuchni. Bardzo trudno wtedy o zielone sałatki... »