Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Można z niego zrobić zupę, danie główne i deser. Szparag, niekwestionowany król wiosny. »
Są specyfiki, które niezawodnie wprowadzą kochanków w stan namiętnej gotowości. »
Mają w sobie nie tylko wodę, lecz także niemal cały alfabet witamin i minerałów. Inne grzyby mogą im pozazdrościć składu! »
Wygląda jak czerwone nitki, powstaje z fioletowego krokusa, a barwi na żółto... »
Nie we wszystkich krajach grzyby wykorzystuje się w kuchni. W Holandii nie zbiera się grzybów. »
Lato, nawet mokre i burzowe, musi wreszcie dojrzeć, a wraz nim – owoce i warzywa. »
Coraz krótsze dni, słońce coraz niżej, za oknami szarość... Dobry humor podtrzymają magiczne ciasteczka! »
Słodki małpi chlebek, własnoręcznie przygotowany, jest idealny do porannej kawy! »
Maryla Musidłowska twierdzi, że gotowanie jest sztuką... »
Kminek. Najbardziej polubili go Ślązacy. Spotkacie go w dziwnych miejscach. »
Jedni hartują się lodowatą wodą, inni łykają witaminy. A może tej zimy spróbować czegoś innego? Na przykład, zgodnie ze starą tradycją, gotować rosół? »
Ważne, aby krótki sezon na owoce wykorzystać w pełni. I każdego dnia zjadać owocową przekąskę lub deser zamiast batonika. »
Ewelina jest przekonana, że Kuchnia Pięciu Przemian jest pełna energii i miłości. »
Pieprz syczuański ma właściwości zdrowotne i znieczulające, powstrzymuje rozmnażanie się bakterii. »
Wiosna to wspaniały okres na robienie fermentowanych napojów. Szczególnie z ziół!! »
Jednym z symboli zbliżającej się wielkimi krokami wiosny są wierzbowe bazie. Mało kto jednak wie... »
Jeśli chcesz, aby w Twoim życiu zagościł dobrobyt, wprowadź do kuchni kilka zmian. »