Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
W wielu krajach pióropusznik strusi - rzadka paproć - jest jadany na co dzień. »
Skąd bierze się jesienny spadek formy? Naukowcy sądzą, że wynika z niedoboru światła słonecznego. »
Barbara i Aleksandra, uczennice słynnego radiestety Józefa Baja... »
Rozrywką dzieci jest zjadanie wiosną miękkiego wnętrza młodych łodyg łąkowych traw... »
Mięta w postaci herbatki lub kropel uśmierza bóle brzucha i obniża gorączkę. »
Pierwszy kosz grzybów działa jak narkotyk. Chcesz coraz więcej i więcej... »
Małgosia wyśniła to sobie na pachnącej poduszce. Posłuchała nocnych podszeptów intuicji i... »
Wszystko zależy od tego, czy do garnka wrzucimy muchomora rdzawego czy sromotnikowego. »
Tę urokliwą, miodem pachnącą roślinę znali dobrze Słowianie. »
Gotowano ją w winie, w mleku. Jadano na surowo, gdy tylko wyjrzała z ziemi. Leczyła i rozweselała. »
Przed zatruciem dzikimi roślinami najczęściej możemy się obronić... »
Dlaczego kłuje? I skąd biorą się swędzące, okropne bąble? »
Koło mojego domu rośnie chmiel. Uciekł pewnie komuś z ogródka i wlazł na latarnię. »
Współczesna farmakologia rozkłada zioła na czynniki pierwsze, bada ich skład. »
Biblijny Samson, właściciel najsłynniejszych włosów, nie musiał chodzić w czapkach. »
Na przełomie marca i kwietnia, wiele osób przeżywa tak zwane przesilenie wiosenne. »
Każdą chorobę potrafił wyleczyć stosując wodę i twierdził, że im zimniejsza, tym lepsza. »