Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Co jest teraz najmodniejsze w kuchni? Mąka z zielonych bananów, jagody acai, wodorosty, kombucza, kawa z masłem, a do tego swojski bulion i... stara dobra kiszona kapusta! »
Produkty mleczne, a zwłaszcza sery, są o wiele zdrowsze, niż dotychczas sądzono! »
Pozwala przeżyć głód pod każdą szerokością geograficzną. Zmielone ziarno, woda i ogień - i już! »
Warto zwracać uwagę na to, co łączymy w potrawach. Czy w którymś ze składników nie znajduje się coś, co hamuje działanie witamin i minerałów w innym? I które produkty w duecie zdziałają o wiele więcej, niż solo? »
Po czym poznać cebule nadające się do spożycia? Po tym, czy gryzą je myszy i norniki. »
Właśnie teraz, wiosną, mają bardzo delikatny, wykwintny smak! »
Jako pożywienia używano bulw czyśćca, najczęściej zbierano je w okresie zimy lub przedwiośnia... »
Barany kochają prędkość. Zarówno w życiu, jak i na talerzu. Dlatego ekspresowe w przygotowaniu, aromatyczne i pikantne danie je usatysfakcjonuje. »
Byki to prawdziwi smakosze. Doskonale znają się na kuchni. Uwielbiają jedzenie i... czekoladę! »
Ludzki organizm potrzebuje białka to główne źródło aminokwasów budujących nasze ciało... »
Warto dołożyć do posiłku chociaż kilka gramów zielonych warzyw. Będzie nie tylko zdrowszy, ale i smaczniejszy! »
Wielka jest moja miłość do fasolek. Gdy zbliża się lipiec, nie mogę myśleć o niczym innym! »