Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Poznaj zdrowotne właściwości jabłek - najczęściej jadanych owoców na świecie! »
Co zamiast śledzika z wódeczką? Otóż wybór jest duży! »
Rzęzi w piersi? Męczy katar? Myśli spowija chandra? Uratują cię kiełki, pędy, liście, wodorosty, kiszonki. »
Można z niego zrobić zupę, danie główne i deser. Szparag, niekwestionowany król wiosny. »
Z jakich kwiatów możemy przyrządzić przetwory, desery i sałatki? Dowiedz się także, jak zbierać jadalne kwiaty! »
Jestem za gruba! W nic się nie mieszczę po zimie, idę na dietę! - powtarzamy co roku na wiosnę... »
Mają w sobie nie tylko wodę, lecz także niemal cały alfabet witamin i minerałów. Inne grzyby mogą im pozazdrościć składu! »
Afrodyzjaki lata to wspaniałe owoce i warzywa. Niech działają wszystkie zmysły, smakujcie! »
Chyba nie ma drugiego tak tłustego owocu. Ale od jego tłuszczów można schudnąć, a nie przytyć. Jest też lekarstwem na wiele chorób. »
Dodadzą nam zdrowia, urody i odpędzą smutki. Prawdziwe, gruntowe pomidory, a nie szklarniowe podróbki! »
Lato, nawet mokre i burzowe, musi wreszcie dojrzeć, a wraz nim – owoce i warzywa. »
Coraz krótsze dni, słońce coraz niżej, za oknami szarość... Dobry humor podtrzymają magiczne ciasteczka! »
Słodki małpi chlebek, własnoręcznie przygotowany, jest idealny do porannej kawy! »
Łatwo się je robi, a jest tyle ich wariantów (z owocami, z bakaliami, z warzywami, z serem, a nawet z mięsem), że pasują na każdą okazję! »
Zawierają dużo witamin i minerałów. Są bogate w przeciwutleniacze, kwasy tłuszczowe omega i błonnik. Zmniejszają nadwagę, stabilizują cukier, wspomagają trawienie i wydalanie. »